Procuror ucrainean: anchetatorii investighează aproape 100.000 de cazuri, posibile crime de război

Anchetatorii din Ucraina investighează aproape 100.000 de cazuri care ar putea fi crime de război. Cifra a fost dezvăluită de un procuror ucrainean, potrivit Sky News.

150 afișări
Imaginea articolului Procuror ucrainean: anchetatorii investighează aproape 100.000 de cazuri, posibile crime de război

Sursa: AP / mediafax Foto

Procurorul care conduce investigaţiile federale ucrainene privind crimele de război susţine că echipa sa a înregistrat 98.000 de infracţiuni comise de forţele ruseşti de la începutul războiului.

Iurii Bielousov a declarat pentru site-ul ucrainean Interfax-Ucraina că marea majoritate a crimelor de război sunt investigate în Ucraina.

„Cei vinovaţi de aceste crime vor fi pedepsiţi în Ucraina. Doar 1%, sau chiar mai puţin, vor fi urmăriţi penal de către partenerii noştri internaţionali", a spus el.

Bielousov a oferit şi o actualizare cu privire la numărul de civili ucraineni ucişi în ultimele opt luni. El a vorbit despre 10.749 de morţi, inclusiv 499 de copii, dar a avertizat că aceste cifre se pot modifica.

„Când ne vom elibera teritoriile, cifrele vor creşte de multe ori, poate de zeci de ori. Cred că vor fi zeci de mii de morţi numai în Mariupol", a avertizat procurorul.

Ucraina a înfiinţat în 2019 un departament specializat în investigarea crimelor de război comise în timpul războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici