Procurorii egipteni cer pedepse maxime pentru 20 de angajaţi ai postului tv Al Jazeera

Procurorii egipteni cer pedepse cuprinse între 15 şi 25 de ani de închisoare pentru 20 de angajaţi ai postului tv Al Jazeera acuzaţi de susţinerea mişcării islamiste Fraţii Musulmani.

140 afișări
Imaginea articolului Procurorii egipteni cer pedepse maxime pentru 20 de angajaţi ai postului tv Al Jazeera

Procurorii egipteni cer pedepse maxime pentru 20 de angajaţi ai postului tv Al Jazeera (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nouă angajaţi ai Al Jazeera sunt în detenţie, iar 11 sunt judecaţi în contumacie.

Şaisprezece egipteni sunt acuzaţi de apartenenţă la o "organizaţie teroristă", o referire la mişcarea islamistă Fraţii Musulmani, iar patru străini sunt acuzaţi de "difuzare de ştiri false".

Printre inculpaţi se numără australianul Peter Greste şi cetăţeanul egipteano-canadian Mohamed Fadel Fahmy, deţinuţi împreună cu alţi jurnalişti Al Jazeera de cinci luni.

"Acest proces este o ruşine; suntem trataţi mai urât decât violatorii şi asasinii. Noi suntem victime", a strigat din boxa acuzaţilor jurnalistul Mohamed Fadel Fahmy.

Alţi doi jurnalişti străini au fugit din Egipt după primele inculpări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici