Proprietarii Azovstal cer despăgubiri de miliarde de dolari de la Rusia

Vine nota de plată pentru Putin, după ce oţelăria din Mariupol a fost distrusă complet de bombardamentele ruşilor.

11681 afișări
Imaginea articolului Proprietarii Azovstal cer despăgubiri de miliarde de dolari de la Rusia

Proprietarii Azovstal cer despăgubiri de miliarde de dolari de la Rusia

Proprietarii oţelăriei Azovstal avertizează Rusia: „Documentăm pierderile şi daunele, o echipă juridică specială lucrează la asta non-stop. Putem folosi un tribunal internaţional pentru a cere Federaţiei Ruse despăgubiri. Va exista o cerere de daune de până câteva la zeci de miliarde de dolari”.

În plus, durata ocupaţiei contează în stabilirea sumelor „Cu cât continuă mai mult, cu atât este mai mare factura”, a declarat Iuri Rizenkov, CEO al grupului Metinvest, care controlează oţelul Azovstal, pentru Corriere della Sera.

Moscova are însă mari probleme logistice. Ruşii acuză o lipsă de drone din cauza sancţiunilor.

În Ucraina, „Rusia a încercat să aplice conceptul de atac de recunoaştere, rafinat în Siria, care foloseşte drone de recunoaştere pentru a identifica ţintele care urmează să fie lovite de avioane de luptă sau de artilerie, dar se confruntă cu o penurie de drone de recunoaştere adecvate acestui scop”, susţin britanicii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici