Proteste majore în Polonia împotriva propunerii de lege pentru interzicerea avortului

Femeile din Polonia protestează faţă de proiectul de lege care ar urma să interzică avortul în ţara predominant catolică, de 38 de milioane de locuitori, scrie Bloomberg.

1626 afișări
Imaginea articolului Proteste majore în Polonia împotriva propunerii de lege pentru interzicerea avortului

Proteste majore în Polonia împotriva propunerii de lege pentru interzicerea avortului

Aproximativ 100.000 de femei plănuiesc să nu se ducă luni la muncă în urma unui apel al actriţei Krystyna Janda. Ea a spus că a pus capăt la două sarcini care îi ameninţau viaţa, şi a declarat pentru Radio Zet săptămâna aceasta că "femeile din Polonia sunt lăsate total pe dinafară" în această dezbatere legată de ce pot şi ce nu pot face cu corpurile lor.

Femeile reprezintă aproximativ 45% din forţa de muncă a Poloniei, o economie de 475 de miliarde de dolari pe an.

Femeile protestează purtând haine negre şi trimiţând umeraşe de sârmă premierului Beata Szydlo, care susţine legea propusă. Guvernul ei, stabilit de 10 luni, promite să readucă Polonia la rădăcinile tradiţionale catolice şi vede Uniunea Europeană ca parte dintr-o contra-revoluţie culturală.

"Vrem ca toţi oamenii, femei şi bărbaţi, care vor să aibă o alegere să arată că sunt aici, vrem ca guvernul să ştie că suntem mulţi", a spus Ewa Dabrowska-Szulc, fondatoarea organizaţiei Pro-Femina, ai cărei membri vor participa la grevă.​

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici