PROTESTELE DIN EGIPT: Fraţii Musulmani fac apel la o nouă manifestaţie, la Cairo

Fraţii Musulmani, confreria din care provine preşedintele demis Mohamed Morsi, le-au cerut joi susţinătorilor lor să protesteze la Cairo, la o zi de la dispersarea sângeroasă a reuniunilor lor de către forţele de ordine.

358 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE DIN EGIPT: Fraţii Musulmani fac apel la o nouă manifestaţie, la Cairo

PROTESTELE DIN EGIPT: Fraţii Musulmani fac apel la o nouă manifestaţie, la Cairo (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acest apel generează temeri privind o nouă izbucnire a violenţelor în această ţară care a cunoscut, miercuri, cea mai sângeroasă zi din istoria sa recentă, cu peste 460 de morţi, potrivit unui bilanţ oficial.

Dispersarea sângeroasă de către armată şi poliţie a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat în toată ţara au provocat, miercuri, moartea a 464 de persoane, dintre care 421 de civili, a anunţat Guvernul egiptean.

În această moschee, devenită cartierul general al Fraţilor Musulmani care nu au fost arestaţi, aproximativ 100 de cadavre se aflau în continuare, joi dimineaţa, la morga improvizată. Bilanţul oficial menţionează 137 de morţi la Rabaa.

Poliţia şi armata au luat cu asalt, miercuri, cele două pieţe din capitală ocupate de susţinătorii lui Morsi de peste o lună, provocând ciocniri şi în restul ţării.

În urma violenţelor, a fost instituită stare de urgenţă timp de o lună şi au fost impuse restricţii de circulaţie în jumătate din ţară în intervalul orar 19.00-06.00 (20.00-07.00 ora României).

Un total de 3.572 de răniţi au fost, de asemenea, înregistraţi în toată ţara, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii. Potrivit acestui bilanţ, aproximativ 200 de persoane au murit doar în pieţele Rabaa al-Adawiya şi Nahda din Cairo, care erau ocupate de aproximativ o lună şi jumătate de susţinătorii preşedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit şi arestat de armată la 3 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici