Protestele din Turcia: Poliţia a intervenit din nou, la Istanbul, pentru dispersarea a sute de manifestanţi - FOTO

Forţele de ordine au intervenit sâmbătă seară la Istanbul pentru a dispersa sute de manifestanţi care încercau să ocupe Piaţa Taksim şi Parcul Gezi, scena protestelor antiguvernamentale care afectează Turcia din iunie.

303 afișări
Imaginea articolului Protestele din Turcia: Poliţia a intervenit din nou, la Istanbul, pentru dispersarea a sute de manifestanţi - FOTO

Protestele din Turcia: Poliţia a intervenit din nou, la Istanbul, pentru dispersarea a sute de manifestanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă, grenade lacrimogene şi bile de plastic pentru dispersarea protestatarilor.

Iniţial, autorităţile au permis organizarea unui protest faţă de Guvernul condus de premierul conservator Recep Tayyip Erdogan, acţiunea urmând să se desfăşoare în faţa liceului francofon din cartierul Galatasaray, la sute de metri de Piaţa Taksim.

Însă manifestanţii au încercau să se deplaseze spre Piaţa Taksim, moment în care forţele de ordine au intervenit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici