Putin a numit un nou ambasador la Sfântul Scaun

Ca urmare a decretului semnat de şeful Rusiei, Ivan Soltanovski i-a succedat lui Aleksander Avdeev.

494 afișări
Imaginea articolului Putin a numit un nou ambasador la Sfântul Scaun

Putin a numit un nou ambasador la Sfântul Scaun

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a numit pe noul ambasador al Federaţiei la Sfântul Scaun: el este Ivan Soltanovski, care i-a succedat lui Aleksander Avdeev, scrie agenţia Ria Novosti, invocând un decret prezidenţial.

Cu un alt decret, Putin l-a „eliberat” pe Avdeev din postul său de ambasador la Vatican şi reprezentant al Federaţiei Ruse la Ordinul suveran al Maltei, după 10 ani în acest rol.

Avdeev, 76 de ani, din 1998 până în 2002, a fost primul viceministru al afacerilor externe, apoi ambasador în Franţa. În 2008 a fost numit ministru al Culturii. Patru ani mai târziu, şi-a continuat cariera diplomatică şi în 2012 a devenit ambasador la Vatican. Soltanovski, în vârstă de 68 de ani, şi-a început cariera diplomatică în 1977.

A fost consilier al Misiunii Permanente a Rusiei la OSCE şi a fost consilier şi apoi director adjunct al departamentului pentru securitate şi dezarmare din cadrul Ministerului de Externe. Din 2003 până în 2009, Soltanovski a fost Reprezentant Permanent Adjunct al Rusiei la NATO la Bruxelles, apoi până în 2011 a lucrat ca Director Adjunct al Departamentului Cooperare Europeană la Ministerul Afacerilor Externe.

În următorii patru ani, a condus acest departament, până când a fost numit Reprezentant permanent al Rusiei la Consiliul Europei în octombrie 2015; post din care a fost alungat în noiembrie anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici