Putin avertizează Ucraina în cazul acordului de asociere cu UE

Uniunea Rusia-Kazahstan-Belarus va adopta "măsuri de protecţie" în cazul în care Ucraina va semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană, avertizează preşedintele rus, Vladimir Putin.

3393 afișări
Imaginea articolului Putin avertizează Ucraina în cazul acordului de asociere cu UE

Preşedintele rus Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă vecinii noştri ucraineni vor accepta liberalizarea regimului vamal cu UE, uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarus va fi nevoită să ia măsuri de protecţie. Există acest risc", a atras atenţia Putin.

Vladimir Putin a explicat că, în cazul liberalizării regimului vamal între UE şi Ucraina, piaţa ucraineană va fi invadată de produse europene, situaţie care va avea un impact negativ asupra producătorilor ucraineni şi ruşi. "Această situaţie îi va aduce pe producătorii ruşi într-o situaţie destul de dificilă", a insistat Putin.

Săptămâna trecută, Rusia avertiza Ucraina că decizia de semnare a acordului de asociere cu UE ar fi "suicidară".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici