Putin nu exclude o candidatură pentru al patrulea mandat de preşedinte în 2018

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu exclude să candideze pentru un al patrulea mandat de preşedinte la alegerile din 2018, relatează agenţia rusă Novîi Reghion.

247 afișări
Imaginea articolului Putin nu exclude o candidatură pentru al patrulea mandat de preşedinte în 2018

Putin nu exclude o candidatură pentru al patrulea mandat de preşedinte în 2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin a făcut declaraţia în cadrul unei reuniuni a clubului internaţional de discuţii "Valdai".

În cadrul discuţiilor, preşedintele rus l-a întrebat pe fostul premier francez François Fillon dacă planifică să candideze în alegerile prezidenţiale din Franţa, în 2017. Fillon a refuzat să răspundă, amintind că Putin însuşi încă nu a răspuns la o întrebare asemănătoare.

"Iar dacă voi răspunde, veţi răspunde şi dumneavoastră?", l-a întrebat preşedintele rus.

"Vom vedea", i-a răspuns francezul.

Putin i-a spus atunci că "nu exclude" posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de preşedinte.

"La fel şi eu", i-a replicat Fillon.

Preşedintele rus a subliniat că actualul cancelar german Angela Merkel candidează a treia oară pentru aceeaşi funcţie.

Totuşi, Putin consideră că este prea devreme pentru a discuta despre un nou mandat, a declarat un participant la această reuniune, citat de agenţia rusă RIA Novosti.

"Vom trăi şi vom vedea", l-a citat această sursă pe Putin.

Anterior, premierul rus Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012, nu a exclus nici el că ar putea participa la viitoarele alegeri prezidenţiale, adăugând că o concurenţă între el şi Putin este imposibilă.

Vladimir Putin este primul preşedinte al Rusiei ales pentru un mandat de şase ani. El fost preşedinte al Rusiei în perioada 2000-2008, fiind reales în 2012. În cazul în care Putin va câştiga alegerile din 2018, el îl va depăşi pe fostul lider sovietic Leonid Brejnev, care a condus fosta Uniune Societică timp de 18 ani, până la moartea sa, în 1982.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici