Putin participă la ceremoniile de comemorare a 75 de ani de la victoria sovietică la Stalingrad

Preşedintele rus Vladimir Putin participă, vineri, la ceremoniile pentru comemorarea bătăliei de la Stalingrad, la care au participate şi trupe române, victoria sovietică în această bătălie fiind considerată de mulţi istorici drept un punct de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial.

551 afișări
Imaginea articolului Putin participă la ceremoniile de comemorare a 75 de ani de la victoria sovietică la Stalingrad

Putin participă la ceremoniile de comemorare a 75 de ani de la victoria sovietică la Stalingrad

Aproximativ 1.500 de militari, vehicule blindate şi avioane militare au participat la parada militară care a avut loc la Volgograd, numele actual al oraşului unde a avut loc sângeroasa confruntare între URSS şi Germania nazistă şi aliaţii ei, inclusiv România, informează site-ul postului France 24.

Bătălia, care s-a încheiat dezastruos pentru Germania nazistă, este glorificată în Rusia, fiind portretizată ca un eveniment care a salvat Europa din ghearele lui Hitler.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că această zi "este o dată foarte importantă pentru noi toţi".

Aniversarea are loc cu mai puţin de două luni înainte de scrutinul prezidenţial din data 18 martie, care potrivit sondajelor, va fi câştigat categoric de preşedintele Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin urmează să întreprindă, vineri după-amiază, o vizită la monumentul dedicat bătăliei din oraş.

Bătălia pentru oraşul Stalingrad a debutat în iulie 1942 şi a durat 199 zile, până pe data de 2 februarie 1943, atunci când feldmareşalul german Friedrich Paulus a capitulat. Aproximativ două milioane de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv zeci de mii de militari români, în urma bătăliei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici