Reacţia Kremlinului după criticile Ucrainei şi Statelor Unite privind mobilizarea trupelor: "Federaţia Rusă transferă cum doreşte forţe armate pe propriul teritoriu"

  • Administraţia Vladimir Putin respinge criticile Ucrainei şi Statelor Unite privind mobilizarea trupelor
  • Kremlin: "Federaţia Rusă transferă cum doreşte forţe armate pe propriul teritoriu"
  • Ucraina şi Statele Unite sunt preocupate de mobilizarea trupelor ruse în apropierea frontierei ucrainene
2244 afișări
Imaginea articolului Reacţia Kremlinului după criticile Ucrainei şi Statelor Unite privind mobilizarea trupelor: "Federaţia Rusă transferă cum doreşte forţe armate pe propriul teritoriu"

Reacţia Kremlinului după criticile Ucrainei şi Statelor Unite privind mobilizarea trupelor: "Federaţia Rusă transferă cum doreşte forţe armate pe propriul teritoriu"

Administraţia Vladimir Putin a comunicat, joi după-amiază, că poate transfera "cum doreşte" trupe pe teritoriul Rusiei, subliniind însă că forţele armate aflate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, informează agenţia Tass.

"Federaţia Rusă transferă cum doreşte forţe armate pe propriul teritoriu. Acest lucru nu trebuie să preocupe pe nimeni şi nu generează ameninţări pentru nimeni", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Rusia ia toate măsurile necesare pentru a-şi asigura apărarea la frontiere. Trupele ruse nu au participat niciodată şi nu participă la conflicte armate pe teritoriul Ucrainei", a subliniat Dmitri Peskov.

Reprezentantul Preşedinţiei Rusiei a denunţat acţiunile "provocatoare" ale Ucrainei. "Nici noi, nici ţările europene şi niciun stat din lume nu ar vrea ca războiul civil din Ucraina să reizbucnească din cauza acţiunilor provocatoare ale armatei ucrainene", a insistat Dmitri Peskov.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a denunţat, joi, "provocările" şi "ameninţările" Rusiei în zona frontierei comune, iar, în contextul tensiunilor, Departamentul Apărării din SUA a iniţiat consultări cu aliaţii din cadrul NATO.

"Încordarea muşchilor în forma exerciţiilor militare şi a posibilelor provocări de-a lungul frontierei reprezintă o afacere tradiţională a Rusiei. În acest fel, Rusia încearcă să creeze o atmosferă de ameninţări şi, în acelaşi timp, de presiuni în timpul negocierilor pentru armistiţiu şi pentru pace", a declarat Volodimir Zelenski, citat de agenţia Reuters.

În contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, Pentagonul a anunţat că se consultă cu aliaţii din cadrul NATO. "Discutăm cu aliaţii NATO despre preocupările privind creşterea tensiunilor, despre încălcarea armistiţiului şi despre tensiuni regionale", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, citat de publicaţia Stars and Stripes.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, a vorbit miercuri cu omologii din Rusia şi Ucraina pentru detensionarea situaţiei. Potrivit cotidianului The New York Times, săptămâna trecută, Comandamentul SUA pentru Europa a crescut nivelul de monitorizare în zona Ucrainei de la "criză posibilă" la "potenţială criză iminentă".

Rusia continuă să acumuleze efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei, generând riscuri pentru securitatea ţării, a afirmat marţi Ruslan Homciak, şeful Statului Major al armatei ucrainene, denunţând şi încălcarea armistiţiului de către insurgenţii proruşi din regiunile separatiste est-ucrainene. "Federaţia Rusă continuă politicile agresive faţă de Ucraina. Rusia acumulează gradual trupe în apropierea frontierelor Ucrainei. Sunt aşteptate 25 de noi grupuri tactice, care, împreună cu forţele existente deja la frontierele Ucrainei generează ameninţări la adresa securităţii militare a ţării", a declarat Ruslan Homciak în Parlamentul de la Kiev.

Şeful Statului Major al armatei ucrainene a precizat că Rusia are 37.500 de militari în regiunea Crimeea, anexată în 2014, iar în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk sunt 28.000 de insurgenţi separatişti proruşi comandaţi de Moscova. Ruslan Homciak a denunţat încălcarea frecventă a armistiţiului din estul Ucrainei de către insurgenţii separatişti proruşi. Patru militari ucraineni au fost ucişi în confruntări armate cu insurgenţi separatişti proruşi produse săptămâna trecută în estul Ucrainei. În total, bilanţul conflictului separatist izbucnit în 2014 în estul Ucrainei a ajuns la aproximativ 14.000 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici