Referendumul din R.Moldova, invalidat din cauza prezenţei scăzute la vot

Referendumul din R.Moldova a eşuat, potrivit datelor prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, care a anunţat o prezenţă la vot de 29,05 la sută, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din populaţia cu drept de vot, relatează PRO TV Chişinău.

23 afișări
Imaginea articolului Referendumul din R.Moldova, invalidat din cauza prezenţei scăzute la vot

Referendumul din R.Moldova, invalidat din cauza prezenţei scăzute la vot (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Iurie Ciocan, secretarul Comisiei Electorale, a declarat că aceste date conţin şi cifrele din străinătate, conform PRO TV Chişinău.

Pentru validarea referendumului, era nevoie de prezenţa a 33,3 la sută din alegători.

Potrivit publicaţiei Timpul, la urne s-au prezentat 779.527 de cetăţeni, dintre care 87,8 la sută au votat în favoarea alegerii directe a preşedintelui, iar 12,2 la sută împotrivă.

În total, la secţiile din străinătate au votat 19.703 alegători, dintre care doar 397 au votat împotriva schimbării modalităţii de alegere a şefului statului.

Comisia Electorală Centrală nu poate anunţa oficial invalidarea scrutinului întrucât nu deţine toate procesele verbale.

Rezultatele finale vor fi prezentate miercuri, iar datele definitive vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici