Rafinăriile atacate cu drone. Regele Arabiei Saudite anunţă că regatul său este capabil să răspundă atacurilor/ Prinţul moştenitor a discutat la telefon cu Emmanuel Macron

Regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz al Saud, a anunţat marţi că Administraţia de la Riyad este perfect capabilă să se descurce cu consecinţele atacurilor efectuate asupra instalaţiilor petroliere şi să răspundă, în caz de nevoie, relatează Reuters.

5781 afișări
Imaginea articolului Rafinăriile atacate cu drone. Regele Arabiei Saudite anunţă că regatul său este capabil să răspundă atacurilor/ Prinţul moştenitor a discutat la telefon cu Emmanuel Macron

Rafinăriile atacate cu drone în Arabia Saudită. Regele Salman bin Abdulaziz al Saud anunţă că regatul său este capabil să răspundă atacurilor/ Prinţul moştenitor a discutat la telefon cu Emmanuel Macron

Regele a transmis că autorităţile competente au constatat nivelul daunelor şi a făcut apel Guvernelor din lume să confrunte această problemă „indiferent de originea ei”.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Armata americană este "pregătită" să apere interesele aliaţilor în contextul atacurilor care au vizat rafinării din Arabia Saudită, incidente atribuite Iranului de Administraţia Donald Trump, a declarat marţi seară Mike Pence, vicepreşedintele SUA.

Vicepreşedintele SUA a declarat că, "aparent", Iranul este responsabil de atacurile din Arabia Saudită, subliniind că serviciile de informaţii americane încearcă să afle detalii. "Evaluăm toate dovezile, ne consultăm cu aliaţii", a adăugat Mike Pence, subliniind că preşedintele Donald Trump va stabili cea mai bună modalitate de reacţie.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a discutat la telefon cu Emmanuel Macron

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman a discutat la telefon cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre atacurile ce au vizat rafinării saudite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Preşedintele francez a subliniat faptul că lumea nu trebuie să se arate vulnerabilă în faţa acestor atacuri.

Macron a transmis de asemenea ca ţara sa este pregătită să participe la investigaţii privind sursa atacurilor.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Taguri:
arabia saudită,
rege,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici