Regele Charles al III-lea a dansat cu sora vitregă a Annei Frank pentru a sărbători Hanuka

Monarhul a dansat alături de Eva Schloss, în vârstă de 93 de ani, la o piruetă în timpul vizitei la centrul comunităţii evreieşti din Londra.

2077 afișări
Imaginea articolului Regele Charles al III-lea a dansat cu sora vitregă a Annei Frank pentru a sărbători Hanuka

Royal Family


 

 

 
Regele Charles a fost pus la treabă pe ringul de dans când a luat-o pe sora vitregă a victimei Holocaustului, Anne Frank, pentru o piruetă în timp ce vizita un centru comunitar evreiesc din nordul Londrei.

Eva Schloss, în vârstă de 93 de ani, care a supravieţuit lagărelor de concentrare naziste şi a petrecut zeci de ani promovând pacea între oameni, a făcut pereche cu regele în timpul sărbătoririi Hanukah.

"A fost drăguţ, a participat cu adevărat, părea să se bucure, dar este neobişnuit pentru el să nu ţină un discurs", a declarat Schloss mai târziu. "Dar a fost foarte relaxat şi i-a plăcut, am încercat să obţin un dans cu el".

Regele a făcut un tur al centrului comunitar JW3 de pe Finchley Road, vorbind cu şcolarii care împachetează cadouri şi coşuri de alimente pentru familiile din Camden, cu refugiaţii care fac biscuiţi de turtă dulce şi cu supravieţuitorii Holocaustului, transmite The Guardian

Într-un discurs în timpul căruia i-a oferit regelui un Chanukiah format din opt candelabre, Dame Vivien Duffield a spus că a fondat JW3 pentru a oferi comunităţii evreieşti din Londra un loc în care să se adune pentru a-şi proteja şi sărbători moştenirea.

Schloss a spus: "Din păcate, încă există  antisemitism, oamenii spun că evreii ar trebui să meargă în Israel, suntem în Anglia, dar sper că depăşim aceste prejudecăţi".

Directorul executiv al JW3, Raymond Simonson, care l-a însoţit pe rege în turul său prin centru, a declarat că monarhul a sosit cu un portbagaj de maşină plin de orez şi conserve de ton care vor fi puse în pachetele de donaţii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici