Republica Dominicană: Peste 1.600 de persoane, evacuate din cauza inundaţiilor provocate de furtuna Emily

Mai mult de 1.600 de persoane ameninţate de inundaţiile din Republica Dominicană au fost evacuate miercuri, în urma precipitaţiilor abundente provocate de furtuna tropicală Emily, au anunţat serviciile locale de intervenţie.

774 afișări
Imaginea articolului Republica Dominicană: Peste 1.600 de persoane, evacuate din cauza inundaţiilor provocate de furtuna Emily

Republica Dominicană: Peste 1.600 de persoane, evacuate din cauza inundaţiilor provocate de furtuna Emily (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dintr-un total de 1.647 de persoane deplasate, 642 au fost cazate în clădiri oficiale şi 1.005 la rude sau prieteni", a precizat Centrul pentru operaţiuni de urgenţă dominican.

Majoritatea evacuărilor au avut loc în sudul ţării, expus furtunii tropicale.

Republica Dominicană a declarat alertă maximă marţi în şase provincii şi a suspendat activităţile de agrement pe întregul litoral şi pe cursul râurilor.

Şi autorităţile din Haiti au decretat, încă de marţi dimineaţă, alertă maximă pe întregul teritoriu, cerându-le locuitorilor să părăsească zonele expuse furtunii.

Experţii americani au avertizat că furtuna riscă să provoace alunecări de teren periculoase în cele două ţări, ca urmare a precipitaţiilor abundente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici