Rex Tillerson, audiat în Senat în privinţa legăturilor sale cu Vladimir Putin

Rex Tillerson, nominalizat la funcţia de secretar american de Stat, va fi audiat miercuri în Senat, urmând a fi chestionat în privinţa legăturii cu Vladimir Putin, în situaţia în care oficialii republicani şi democraţi se tem de intensificarea comportamentului agresiv al Rusiei, informează Reuters.

663 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson, audiat în Senat în privinţa legăturilor sale cu Vladimir Putin

Rex Tillerson, audiat în Senat în privinţa legăturilor sale cu Vladimir Putin

Înaintea investirii în funcţie a lui Donald Trump, membri nominalizaţi de acesta să facă parte din Guvernul american vor fi audiaţi de Senatul SUA.

Mai mulţi congresmani au declarat Tillerson va trebui să explice legăturile sale cu Rusia, după ce în trecut s-a întâlnit de mai multe ori cu preşedintele rus Vladimir Putin. În 2013, acesta a fost decorat de Putin cu Ordinul Prieteniei, pentru "întărirea cooperării în domeniul energiei".

Principala întrebare care îi va fi adresată lui Tillerson, fost preşedinte al companiei Exxon Mobil, este cât de eficient se poate acesta transforma dintr-un gigant petrolier într-un diplomat american, în situaţia în care el nu are suficientă experienţă guvernamentală.

Potrivit declaraţiei sale introductive, ce a fost făcută publică înaintea audierii, Tillerson va susţine că Rusia prezintă un pericol pentru SUA, iar aliaţii NATO au dreptul să fie alarmaţi. Acesta va argumenta totuşi că insurgenţa rusă a avut loc în contextul ”absenţei unei autorităţi americane” şi va susţine un dialog deschis şi sincer cu Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici