Rezultatele finale ale alegerilor din Marea Britanie - VIDEO

Conservatorii au câştigat alegerile legislative de joi din Marea Britanie, dar nu vor dispune de majoritate absolută, relatează AFP, care prezintă rezultatele finale ale scrutinului.

275 afișări
Imaginea articolului Rezultatele finale ale alegerilor din Marea Britanie - VIDEO

David Cameron, Gordon Brown şi Nick Clegg (Imagine: .Mediafax Foto/AFP)

Rata de participare la scrutin a fost de 65,1%, faţă de 61,4% la ultimele alegeri legislative din 2005. În total, la alegerile de joi au votat 29.653 de milioane de britanici.

Numai 649 din cele 650 de mandate au fost puse în joc joi, scrutinul din circumscripţia Thirsk and Malton (nord-estul Angliei) fiind amânat pentru 27 mai, după decesul unui candidat.

În actuala legislatură, laburiştii dispuneau de 345 de mandate, conservatorii de 193 şi liberal-democraţii de 63.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici