Robert Gates: SUA nu ştiu de mai mulţi ani unde se află Osama ben Laden

Statele Unite nu ştiu unde se află liderul Al-Qaida, Osama ben Laden, şi nu au informaţii fiabile "de mai mulţi ani" pentru a-l putea localiza, a afirmat duminică secretarul american al Apărării, Robert Gates, pentru postul de televiziune ABC.

15 afișări
Imaginea articolului Robert Gates: SUA nu ştiu de mai mulţi ani unde se află Osama ben Laden

Robert Gates: SUA nu ştiu de mai mulţi ani unde se află Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La întrebarea dacă Pakistanul depune suficiente eforturi pentru a-l captura pe liderul terorist cel mai căutat din lume, Gates a răspuns: "nu se ştie unde se află Osama. Dacă ştiam, mergeam să îl căutăm".

De altfel, secretarul american nu a putut confirma informaţia potrivit căreia un taliban deţinut în Pakistan ar fi afirmat că ştie unde se afla ben Laden la începutul lui 2009.

O recompensă de 50 de milioane de dolari a fost oferită de Statele Unite pentru capturarea, uciderea sau oferirea de informaţii care să conducă la capturarea sau moartea lui Osama ben Laden.

Majoritatea experţilor apreciază că acesta se ascunde în zonele tribale pakistaneze, chiar dacă unii cred că un oraş mare din Pakistan ar fi un refugiu mai bun.

Singurul lucru sigur este că el a fugit la sfârşitul lui 2001 din Afganistan şi a intrat în Pakistan prin provincia Waziristanul de Nord, una dintre zonele tribale semiautonome, populate de pashtuni, reticenţi prin tradiţie faţă de autoritatea centrală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici