Român condamnat la peste cinci ani de închisoare în SUA, pentru fraudă în Florida

Un român a fost condamnat joi la peste cinci ani de închisoare într-un penitenciar federal din Statele Unite pentru participare la o reţea internaţională de fraudare implicând vânzări de vehicule fictive pe diverse site-uri, relatează publicaţia locală Houston Chronicle în pagina electronică.

244 afișări
Imaginea articolului Român condamnat la peste cinci ani de închisoare în SUA, pentru fraudă în Florida

Român condamnat la peste cinci ani de închisoare în SUA, pentru fraudă în Florida (Imagine: Shutterstock)

Potrivit publicaţiei, sentinţa împotriva lui Răzvan Căprărescu, în vârstă de 39 de ani, originar din Bucureşti, a fost stabilită joi de către un judecător federal din Florida. În august, tânărul a pledat vinovat de conspiraţie în vederea fraudării şi deţinerea unui paşaport belgian falsificat.

Autorităţile afirmă că românul a recunoscut că postează anunţuri de vânzare a unor vehicule pe site-uri ca e-Bay şi că apoi le cerea cumpărătorilor interesaţi să depună bani în conturi bancare. Vehiculele nu existau în realitate, iar conturile erau deschise de Căprărescu şi alţii sub identităţi false.

În total, 35 de victime i-au trimis românului şi complicilor acestuia peste 690.000 de dolari. Cea mai mare parte a banilor a fost transferată ulterior altor persoane în străinătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici