România, alături de ţări din NATO şi UE, reafirmă susţinerea pentru suveranitatea Georgiei, la zece ani de la războiul ruso-georgian | VIDEO

România, alături de mai multe ţări, aproape toate din NATO şi UE, reafirmă, la zece ani de la conflictul militar ruso-georgian, susţinerea pentru suveranitatea Georgiei, cerând Rusiei să anuleze recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.

1671 afișări
Imaginea articolului România, alături de ţări din NATO şi UE, reafirmă susţinerea pentru suveranitatea Georgiei, la zece ani de la războiul ruso-georgian | VIDEO

România, alături de ţări din NATO şi UE, reafirmă susţinerea pentru suveranitatea Georgiei, la zece ani de la conflictul militar ruso-georgian

"România susţine cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor recunoscute internaţional", afirmă ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu.

La zece ani de la războiul ruso-georgian, Grupul numit "Prietenii Georgiei" a transmis un mesaj de susţinere adresat Administraţiei de la Tbilisi. "Reafirmăm susţinerea deplină pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor recunoscute internaţional. La zece ani de la invazia militară rusă în Georgia, rămânem profund preocupaţi privind continuarea ocupaţiei asupra teritoriilor georgiene şi subliniem necesitatea soluţionării conflictului pe cale paşnică, prin respectarea în totalitate a Cartei ONU, a Actului Helsinki, a normelor şi principiilor fundamentale ale reglementărilor internaţionale. Îndemnăm Rusia să revină asupra deciziei de recunoaştere a aşa-numitei independenţe a regiunilor georgiene Abhazia şi Osetia de Sud", se arată în Declaraţia comună semnată de Canada, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, România, Suedia, Statele Unite şi Ucraina.

"În cei zece ani de la războiul din august 2008, Georgia a înregistrat progrese în consolidarea democraţiei şi practicilor de guvernare, în procesul de integrare europeană şi euro-atlantică şi în dezvoltarea economică. Este dezolant că aceste beneficii nu pot fi împărtăşite şi locuitorilor din regiunile georgiene Abhazia şi Osetia de Sud. Credem că rezolvarea pe cale paşnică a conflictului ruso-georgian ar avea efecte de transformare nu doar asupra Georgiei, ci şi asupra întregii regiuni", precizează "Prietenii Georgiei".

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici