Romii cresc copii pentru a-i trimite să fure, acuză un judecător irlandez

Un judecător irlandez a acuzat, miercuri, comunitatea romă că îşi creşte copiii pentru a-i trimite să fure şi că aceştia sunt responsabili pentru jefuirea magazinelor, informează pagina electronică a cotidianului Irish Independent.

152 afișări
Imaginea articolului Romii cresc copii pentru a-i trimite să fure, acuză un judecător irlandez

Romii cresc copii pentru a-i trimite să fure, acuză un judecător irlandez (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

La Tribunalul pentru Minori din Dublin, judecătoarea Aingeal Ni Chonduin a avut de soluţionat cazul unei femei de etnie romă, în vârstă de 16 ani, mamă a unui copil, care a recunoscut că a furat câteva perechi de pantofi şi a comercializat haine furate.

Avocatul apărării, Gareth Noble, a afirmat că fata a fost adusă în Irlanda la vârsta de 13 ani de partenerul ei, care este cu cinci ani mai mare, şi familia sa. A născut la vârsta de 15 ani, iar părinţii ei trăiesc în continuare în România. Fata păstrează relaţia cu tatăl copilului şi trăieşte cu acesta şi mama lui. Consiliul pentru Servicii de Sănătate a evaluat situaţia materială a fetei, dar a apreciat că nu este nevoie de adoptarea vreunei măsuri.

"Aceasta pare să fie cultura, în acest fel funcţionează familiile, din păcate, merg la furat", a afirmat judecătoarea Ni Chonduin în legătură cu situaţia fetei. Se pare că copiii sunt "crescuţi" ca să fure. "Este o cultură diferită, nu seamănă cu a noastră, iar magazinele noastre sunt jefuite în voie", a adăugat ea.

Fata a recunoscut că a furat pantofi pentru copii în valoare de 320 de euro de la magazinul Liffey Valley din Dublin, la 11 iunie şi că deţine lenjerie intimă furată dintr-un magazin din centrul oraşului Dublin.

Judecătoarea a dispus aplicarea unei pedepse de şapte zile aplicabilă retroactiv de la data când fata, care locuieşte în Dublin, a fost arestată. Ea mai trebuie să plătească şi o amendă de 200 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici