Rusia a suspendat activitatea organizaţiilor lui Navalnîi şi vrea să le declare ”extremiste”

  • Un tribunal din Moscova a suspendat activitatea organizaţiilor lui Aleksei Navalnîi.
  • Autorităţile plănuiesc să o desemneze drept „organizaţie extremistă.”
  • Navalnîi a ieşit la sfârşitul săptămânii trecute din greva foamei care a durat trei săptămâni.
201 afișări
Imaginea articolului Rusia a suspendat activitatea organizaţiilor lui Navalnîi şi vrea să le declare ”extremiste”

Rusia a suspendant activitatea organizaţiilor lui Navalnîi şi vrea să le declare ”extremiste”

Un tribunal din Moscova a suspendat activitatea organizaţiilor opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, şi are în vederea interzicerea lor definitivă, au declarat luni avocaţii şi directorul fundaţiei anticorupţie a lui Navalnîi, Ivan Zhdanov, notează DPA. 
 
Curtea a interzis organizaţiilor să lucreze până când decide dacă ar trebui clasificate drept extremiste, a spus Zhdanov.
 
Procurorul general al Rusiei a intentat un proces prin care cerea ca organizaţiile lui Navalnîi, inclusiv fundaţia sa anticorupţie şi reţeaua sa de birouri regionale, să fie clasificate drept extremiste şi, prin urmare, interzise definitiv.
 
Procuratura şi-a motivat decizia prin faptul că organizaţiile „destabilizează situaţia socio-politică din ţară, deoarece solicită „activitate extremistă, nelinişte în masă, cu încercări de a implica minorii în activităţi ilegale”.
 
De asemenea, autorităţile ruse susţin că organizaţiile acuzate acţionează „în numele diferitelor centre străine care desfăşoară acţiuni distructive împotriva Rusiei” cu scopul unei revoluţii pentru a-l da jos pe preşedintele Vladimir Putin.
 
Navalnîi a ieşit la sfârşitul săptămânii trecute din greva foamei care a durat trei săptămâni, după ce medicii l-au îndemnat să mânânce. Navalnîi a fost condamnat la închisoare la începutul lunii februarie pentru încălcarea eliberării condiţionate.
 
Navalnîi l-a acuzat pe Putin pentru tentativa de otrăvire din august 2020 cu agentul neurotoxic Noviciok şi a spus că încarcerarea sa a fost un act personal de răzbunare pentru că a supravieţuit atacului. Kremlinul a neagat toate acuzaţiile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici