Rusia îi cere Cehiei să înmâneze statuia liderului militar sovietic dărmată săptămâna trecută

Rusia i-a cerut Cehiei să înmâneze statuia liderului militar sovietic care a fost dărmată în Praga săptămâna trecută în ciuda protestelor Moscovei care au excaladat tensiunile diplomatice, relatează Yahoo News

4040 afișări
Imaginea articolului Rusia îi cere Cehiei să înmâneze statuia liderului militar sovietic dărmată săptămâna trecută

Sursă: @steven_pifer Twitter

 
Statuia îl înfăţişează pe Mareşalul Ivan Konev, care a condus Armata Roşie în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial în campania împotriva naziştilor în Cehoslovacia. Acesta este însă văzută de locuitorii din Praga ca un simbol al decenilor de comunism.
 
Moscova însă îl consideră un erou, iar îndepărtarea statuii a cauzat un conflict diplomatic între cele două ţări. Rusia a anunţat că este pregătită să achite transportul şi alte costuri pentru aducerea ei la Moscova.
 
După 1990 statuia a fost contestată, dar şi vandalizată pe ea fiind scrise mesaje anti-ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici