Rusia refuză să participe activ la reuniunea organizată de SUA pe tema combaterii terorismului

Rusia a refuzat să participe activ la summitul pe tema combaterii terorismului organizat marţi de Statele Unite în paralel cu Adunarea Generală ONU, o decizie ce reflectă disensiunile dintre Moscova şi Washington privind situaţia din Siria.

804 afișări
Imaginea articolului Rusia refuză să participe activ la reuniunea organizată de SUA pe tema combaterii terorismului

Rusia refuză să participe activ la reuniunea organizată de SUA pe tema combaterii terorismului (Foto: AFP / Mediafax Foto)

"Delegaţia Rusiei se va mulţumi cu trimiterea unui diplomat pentru acoperirea evenimentului", a declarat Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, citat de cotidianul Le Figaro.

Aproximativ 100 de şefi de state şi de guvern au fost invitaţi la summitul organizat de SUA pe tema modalităţilor de combatere a extremismului şi terorismului.

"Iniţiativa acestei reuniuni arată lipsa de respect a Statelor Unite faţă de eforturile Naţiunilor Unite în această direcţie", a apreciat Vitali Ciurkin.

Refuzul preşedintelui rus Vladimir Putin de a participa la această reuniune evidenţiază tensiunile persistente între Rusia şi Statele Unite după întrevederea cu omologul american Barack Obama.

Cei doi lideri au discutat luni despre criza din Siria, fără a depăşi diferenţele privind situaţia preşedintelui Bashar al-Assad. Barack Obama, a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria, însă omologul său rus, Vladimir Putin, a respins ideea, pledând pentru stabilitate în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici