NEWS ALERT  Rusia taie gazul şi pune condiţii. Kremlin: Livrările de gaze nu vor fi reluate până când "Occidentul" nu va ridica sancţiunile împotriva Moscovei

Livrările de gaze ale Rusiei către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 nu vor fi reluate în totalitate până când "Occidentul" nu va ridica sancţiunile împotriva Moscovei, a declarat Kremlinul, potrivit Financial Times.

17671 afișări
Imaginea articolului Rusia taie gazul şi pune condiţii. Kremlin: Livrările de gaze nu vor fi reluate până când "Occidentul" nu va ridica sancţiunile împotriva Moscovei

Rusia taie gazul şi pune condiţii. Kremlin: Livrările de gaze nu vor fi reluate până când "Occidentul" nu va ridica sancţiunile împotriva Moscovei

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a dat vina pe sancţiunile UE, Marii Britanii şi Canadei pentru eşecul Rusiei de a livra gaz prin conducta cheie, care pompează gaz către Germania de la Sankt Petersburg prin Marea Baltică.

Deşi Moscova continuă să susţină că defecţiunile tehnice au cauzat întreruperea livrărilor de gaz, comentariile lui Peskov au reprezentat cea mai dură cerere de până acum a Kremlinului, care doreşte ca UE să îşi retragă sancţiunile în schimbul reluării de către Rusia a livrărilor complete de gaz către continent, scrie FT.

Liderii europeni au declarat că problemele tehnice ale Rusiei sunt un şiretlic şi au acuzat Moscova că îşi "înarmează" exporturile de energie pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale.

"Problemele de pompare a gazului au apărut din cauza sancţiunilor introduse de ţările occidentale împotriva ţării noastre şi a mai multor companii", a declarat Peskov, citat de agenţia de presă Interfax. "

Gazprom, monopolul de stat rusesc al gazelor, a anunţat vineri seara târziu că va întrerupe livrările de gaze prin Nord Stream 1 din cauza unei defecţiuni tehnice. Anunţul a fost făcut la doar câteva ore după ce naţiunile G7 au anunţat că încearcă să introducă un plafon de preţ pentru exporturile de petrol rusesc.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici