Rusia va continua să formeze personal pentru serviciile de securitate CSI, afirmă Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va continua să formeze personal pentru serviciile de securitate în statele membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), relatează agenţia Itar-Tass în pagina electronică.

112 afișări
Imaginea articolului Rusia va continua să formeze personal pentru serviciile de securitate CSI, afirmă Putin

Rusia va continua să formeze personal pentru serviciile de securitate CSI, afirmă Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Continuăm să ne ajutăm prietenii din cadrul CSI în formarea personalului pentru servicii speciale şi de securitate. Vreau să vă reasigur că vom face acest lucru şi pe viitor", a declarat preşedintele într-o reuniune cu şefii serviciilor de securitate din statele membre CSI.

Putin a adăugat că Rusia va ţine cont de nevoile şi dorinţele membrilor Comunităţii.

El a notat că serviciile de securitate din aceste state s-au confruntat cu o gamă largă de sarcini complexe în vederea asigurării securităţii şi stabilităţii interne şi în domeniile luptei împotriva traficului de droguri, criminalităţii transfrontaliere, imigraţiei clandestine şi terorismului.

"Trăim într-o perioadă de schimbări, caracterizată prin tensiuni destul de puternice", a apreciat şeful statului rus.

Printre statele membre ale CSI se numără: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan.

Putin a subliniat că o activitate comună în domeniul securităţii este posibilă, "realizând că aceasta poate fi eficientă dacă eforturile sunt susţinute".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici