Rusia inspectează o instalaţie militară din România/ UPDATE Reacţia ministrului român al Apărării

Experţii ruşi vor inspecta marţi o instalaţie militară din România, în concordanţă cu prevederile Documentului de la Viena privind măsurile de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE, a anunţat Serghei Rizhkov, şeful Centrului pentru reducerea ameninţărilor nucleare al Rusiei.

16737 afișări
Imaginea articolului Rusia inspectează o instalaţie militară din România/ UPDATE Reacţia ministrului român al Apărării

Rusia va inspecta o instalaţie militară din România, în concordanţă cu un acord internaţional

"Inspecţia va avea loc pe data de 28 martie 2017 şi va dura o zi", a indicat oficialul rus, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

"O inspecţie de acest fel are drept scop să verifice informaţiile privind forţele de apărare şi planurile referitoare la desfăşurarea principalelor categorii de armament şi tehnologii", a adăugat Rizhkov.

Oficialul rus nu a precizat mai exact locul unde se va desfăşura inspecţia.

Documentul de la Viena, adoptat în anul 2011, are rolul de a spori încrederea şi securitatea în spaţiul OSCE prin schimbul de informaţii militare între statele membre, incluzând inspecţii şi trimiterea de observatori militari.

Ministrul Apărării despre inspecţia militară rusă în România: Nu reprezintă nicio problemă

Ministrul Apărării Gabriel Leş a declarat marţi că inspecţia pe care experţii din Rusia o fac la o instalaţie militară din România este "o acţiune normală", care nu reprezintă "nicio problemă" din punctul de vedere al României.

"E o acţiune normală, în această perioadă. O să vedem care vor fi concluziile pe care le vor trage. Din punctul nostru de vedere, nu reprezintă nicio problemă", a declarat ministrul Apărării Gabriel Leş.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici