Rusia va moderniza şi va redeschide o staţie radar de alertă antirachetă din Crimeea

Forţele ruse vor moderniza şi vor redeschide în Crimeea o staţie radar de alertă antirachetă, instalată în epoca sovietică în această peninsulă ucraineană anexată în martie de Rusia, a anunţat sâmbătă un oficial de rang înalt din domeniul apărării, citat de AFP.

533 afișări
Imaginea articolului Rusia va moderniza şi va redeschide o staţie radar de alertă antirachetă din Crimeea

Rusia va moderniza şi va redeschide o staţie radar de alertă antirachetă din Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Staţia radar Dnepr, instalată la Sevastopol (port al Flotei ruse de la Marea Neagră-n.r.), va fi relansată după modernizare şi va deveni operaţională în 2016", a declarat comandantul Forţelor spaţiale şi aeriene ruse, Aleksandr Golovko, citat de agenţia oficială TASS.

Instalată în Crimeea în anii '70 de autorităţile sovietice, această staţie radar a fost închiriată Rusiei de Ucraina timp de mai mulţi ani după destrămarea URSS, înainte de a fi abandonată.

În iulie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia "ar trebui să restaureze infrastructurile militare" în Crimeea, "pentru a consolida apărarea ţării", în replică la consolidarea prezenţei NATO în Europa de Est şi, mai ales, în Mările Neagră şi Baltică.

Peste 86 de miliarde de ruble (1,75 miliarde de euro) vor fi destinate până în 2020 dezvoltării Flotei ruse de la Marea Neagră, cu baza la Sevastopol, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici