S-au îmbătat şi au agresat un sud-coreean. Doi agenţi care se ocupă de paza lui Joe Biden au fost trimişi în SUA după un scandal la Seul

Doi agenţi ai serviciilor secrete americane care lucrau la turneul lui Joe Biden în Asia au fost trimişi acasă după ce unul dintre ei a fost acuzat că a agresat în stare de ebrietate un sud-coreean cu o zi înainte de sosirea preşedintelui la Seul, au anunţat autorităţile.

838 afișări
Imaginea articolului S-au îmbătat şi au agresat un sud-coreean. Doi agenţi care se ocupă de paza lui Joe Biden au fost trimişi în SUA după un scandal la Seul

Un oficial al poliţiei din districtul Yongsan a declarat că unul dintre agenţi a fost arestat în primele ore ale zilei de joi, după ce s-a luat la bătaie din cauza unui taxi, notează Reuters.

Un oficial american a contestat faptul că individul a fost reţinut sau arestat, spunând doar că a fost "investigat" de oficialii sud-coreeni. Oficialul a precizat că celălalt agent implicat în dispută nu a fost investigat pentru abateri.

"Secret Service are cunoştinţă de un incident în afara serviciului în care au fost implicaţi doi angajaţi şi care poate constitui o potenţială încălcare a politicii", a declarat Anthony Guglielmi, purtător de cuvânt al agenţiei.

"Persoanele în cauză se vor întoarce imediat la postul de serviciu şi vor fi plasate în concediu administrativ. Nu a existat niciun impact asupra călătoriei viitoare".

Incidentul a avut loc în faţa hotelului Grand Hyatt, unde Biden urma să se cazeze în timp ce îşi începe călătoria din 20-24 mai în Coreea de Sud şi Japonia.

Oficialul poliţiei sud-coreene nu a dat numele sau alte informaţii despre suspect.

Secret Service este agenţia americană care îl păzeşte pe preşedinte şi Casa Albă. Membrii Secret Service au fost periodic implicaţi în trecut în incidente legate de comportamente necorespunzătoare în străinătate.

În 2012, 11 agenţi Secret Service au fost trimişi acasă din Columbia pentru presupuse "abateri" care au implicat dispute cu prostituate înainte de o vizită a preşedintelui de atunci, Barack Obama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici