Şapte militari din Azerbaidjan au murit în confruntările cu Armenia

Şapte militari din Azerbaidjan au fost ucişi în schimburile de focuri cu armata armeană, a anunţat miercuri Ministerul Apărării din Baku, după confruntările militare încheiate printr-un nou armistiţiu, iar Uniunea Europeană a îndemnat părţile beligerante să ia măsuri pentru reducerea tensiunilor.

1417 afișări
Imaginea articolului Şapte militari din Azerbaidjan au murit în confruntările cu Armenia

Sursa foto: profimedia

Conform Ministerului azer al Apărării, şapte militari din Azerbaidjan au fost ucişi, iar zece au fost răniţi, în luptele produse în ultimele zile în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, potrivit publicaţiei Der Spiegel.

Armenia a anunţat marţi moartea unui militar în confruntări. Alţi 13 militari armeni au fost capturaţi de armata azeră, iar 24 sunt daţi dispăruţi.

Azerbaidjanul a cucerit două poziţii militare armene în cursul recentelor confruntări. Armenia a anunţat marţi seară un nou armistiţiu temporar cu Azerbaidjanul, graţie medierii Rusiei.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a vorbit miercuri cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, şi cu premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, cerând respectarea acordului de încetare a confruntărilor militare.

"Uniunea Europeană îndeamnă Armenia şi Azerbaidjanul să dea dovadă de reţinere, să retragă forţele militare de pe teren şi să respecte angajamentele asumate prin cele două acorduri trilaterale. Le cerem ambelor părţi să reia negocierile pentru a găsi o soluţie completă, inclusiv în privinţa demarcării frontierei", a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al Serviciului UE pentru Acţiune Externă (EEAS).

În ultimele luni, tensiunile s-au amplificat din nou între Armenia şi Azerbaidjan. În iulie, trei militari armeni au fost ucişi în schimburi de focuri produse la frontiera comună. În ultimele zile s-au înregistrat confruntări militare în regiunea separatistă Nagorno-Karabah şi în regiunea armeană Siunik.

Confruntările militare dintre Armenia şi Azerbaidjan produse anul trecut în Nagorno-Karabah s-au încheiat prin armistiţiul semnat pe 10 noiembrie 2020, după şase săptămâni de lupte soldate cu sute de morţi şi mii de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici