Sateliţii de spionaj americani au detectat noi activităţi nucleare în Coreea de Nord. SUA: Dacă un alt test va avea loc, înseamnă că presiunea pusă de China asupra Coreei de Nord nu funcţionează

Sateliţii de spionaj ai Statelor Unite au detectat noi activităţi nucleare într-un centru subteran din Coreea de Nord, pentru prima dată în câteva săptămâni, au declarat oficiali americani pentru CNN.

18872 afișări
Imaginea articolului Sateliţii de spionaj americani au detectat noi activităţi nucleare în Coreea de Nord. SUA: Dacă un alt test va avea loc, înseamnă că presiunea pusă de China asupra Coreei de Nord nu funcţionează

Sateliţii de spionaj ai SUA au detectat noi activităţi nucleare în Coreea de Nord. Dacă un alt test va avea loc, înseamnă că presiunea pusă de China asupra Coreei de Nord nu funcţionează

Încă nu este clar dacă aceaste activităţi vor fi urmate de un nou test nuclear, însă oficialii americani se declară îngrijoraţi de posibilitatea ca Phenianul să efectueze un al şaselea test de acest fel.

Dacă un alt test nuclear va avea loc, atunci este foarte clar că presiunea pusă de China asupra Coreei de Nord nu funcţionează, au susţinut oficialii americani.

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat mulţumit de activitatea Chinei în ceea ce priveşte descurajarea nucleară a regimului de la Phenian. Cu toate că Phenianul este un aliat tradiţional al Beijingului, China este în prezent un actor cheie pentru eforturile Statelor Unite de a stopa testele nucleare nord-coreene. Trump a afirmat, marţi, într-o postare pe Twitter, că apreciază eforturile preşedintelui Xi şi ale Chinei în problema Coreei de Nord.

Sean Spicer, secretarul de presă al Casei Albe, a declarat, tot marţi, că SUA vor continua să lucreze cu China pentru a exercita presiuni asupra Coreei de Nord.

"SUA vor continua să lucreze cu China şi cu alţi actori pentru a pune presiune pe Coreea de Nord pentru ca regimul de la Phenian să-şi schimbe comportamentul", a declarat Spicer.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici