SCANDALUL PETRAEUS: Fostul şef CIA şi comandantul coaliţiei internaţionale din Afganistan i-au cerut lui Jill Kelly să împiedice o provocare la adresa islamului

Generalii americani David Petraeus şi John Allen i-au solicitat lui Jill Kelley să încerce să împiedice un animator al unei emisiuni de radio să "ardă" un exemplar al Coranului, temându-se pentru securitatea trupelor angajate în ţări islamice, potrivit presei americane.

362 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL PETRAEUS: Fostul şef CIA şi comandantul coaliţiei internaţionale din Afganistan i-au cerut lui Jill Kelly să împiedice o provocare la adresa islamului

David Petraeus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jill Kelley, una dintre cele două femei aflate în centrul unui scandal care l-a determinat pe directorul CIA David Petraeus să demisioneze, a primit o solicitare din partea lui Petraeus şi a comandantului coaliţiei internaţionale din Afganistan John Allen să încerce să îl împiedice pe Bubba The Love Sponge, pe adevăratul său nume Todd Alan Clem, să pună în practică, în Florida, această ameninţare, potrivit postului NBC News.

Acest episod, care este documentat în mesaje trimise prin e-mail de către Jill Kelley, s-a petrecut în martie.

John Allen şi David Petraeus au apreciat că este vorba despre o ameninţare potenţială la adresa securităţii trupelor americane staţionate în ţări islamice.

Ei i-au cerut amândoi lui Kelley, care locuieşte în Florida, la Tampa, să încerce să intervină, contactându-l pe primarul oraşuşui, Bob Buckhorn.

"Petraeus şi Allen mi-au trimis fiecare câte un e-mail în care îmi cer să rezolv acest lucru", i-a scris Kelley primarului, care a dezvăluit aceste e-mail-uri, potrivit postului de radio la care lucrează The Love Sponge, relatează NBC News.

Islamul interzice degradarea Coranului. Planuri anterioare ale unui pastor creştin din Florida de a arde această carte considerată sfântă de către musulmani au declanşat manifestaţii.

Generalul în retragere Petraeus, o persoană foarte respectată în Statele Unite, a demisionat la 9 noiembrie de la conducerea Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), după dezvăluirea unei relaţii extraconjugale de câteva luni cu biografa sa Paula Broadwell.

John Allen a fost şi el implicat în acest scandal, marţi. El este vizat de o anchetă a Pentagonului pentru purtarea unei corespondenţe considerată "deplasată" cu Jill Kelley. Allen neagă că ar fi avut vreo relaţie extraconjugală.

Anchetând mesaje de ameninţare trimise prin e-mail de către Paula Broadwell lui Jill Kelley, poliţia federală americană (FBI) a descoperit că aceasta din urmă, o prietenă a cuplului Petraeus, întreţinea o corespondenţă importantă online cu generalul Allen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici