Şcolile din Los Angeles se redeschid, după ameninţarea falsă ce a vizat şi instituţiile din New York

Şcolile din Los Angeles sunt sigure şi se vor redeschide miercuri, au anunţat oficialii locali, după o ameninţare ce a vizat de asemenea instituţiile de învăţământ din New York, care nu au fost însă închise, după ce autorităţile au apreciat că informaţia nu este credibilă, relatează CNN.

162 afișări
Imaginea articolului Şcolile din Los Angeles se redeschid, după ameninţarea falsă ce a vizat şi instituţiile din New York

Şcolile din Los Angeles se redeschid, după ameninţarea falsă ce a vizat şi instituţiile din New York (Imagine: sanatogapost.com)

Cursurile au fost anulate marţi pentru 650.000 de elevi din Los Angeles, după ce mai multe persoane din comitetul şcolilor din district au primit un email cu ameninţări, care menţiona rucsacuri, dispozitive explozive, puşti de asalt şi pistoale. Peste 2.700 de ofiţeri au verificat mai mult de 1.500 de şcoli în căutarea unor eventuali explozibili sau arme, a declarat comandantul poliţiei şcolilor din Los Angeles, Steven Zipperman.

"Putem anunţa acum şi conchide că apreciem că şcolile noastre sunt sigure şi putem redeschide şcolile din districtul Los Angeles mâine (miercuri-n.r.) dimineaţă", a afirmat preşedintele comitetului şcolar din Los Angeles, Steve Zimmer.

Autorităţile au precizat că nu ştiu cine a făcut ameninţarea, dar FBI a stabilit că aceasta nu este credibilă, a declarat la rândul său primarul din Los Angeles, Eric Garcetti. Un membru al Comisiei de informaţii din Camera Reprezentanţilor, democratul Adam Schiff, a afirmat că pare să fie o ameninţare "falsă sau ceva menit să perturbe activitatea şcolilor din marile oraşe".

Oficialii din Los Angeles au apărat decizia poliţiei de a închide şcolile, pe fondul atacurilor recente de la San Bernardino (California) şi Paris, în condiţiile în care mesajul de ameninţare menţiona rucsacuri, dispozitive explozive, puşti de asalt şi pistoale.

O ameninţare similară a fost făcută la New York, dar şcolile de acolo nu au fost închise.

Comisarul Bill Bratton de la poliţia din New York a precizat că şcolile din acest oraş, la care învaţă 1,1 milioane de elevi, au primit un email "aproape la fel" ca cel din Los Angeles. Poliţia din New York a apreciat însă că este o ameninţare falsă şi nu a închis şcolile, considerând că este important să nu se exagereze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici