Secretarul de Stat american i-a îndemnat pe palestinieni să nu reacţioneze negativ faţă de construirea de noi colonii

Secretarul de Stat american John Kerry i-a îndemnat luni pe palestinieni să "nu reacţioneze negativ" la anunţul israelienilor privind construirea de noi locuinţe în Cisiordania şi Ierusalimul de Est şi a insistat asupra importanţei "întoarcerii rapide la masa" negocierilor.

304 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat american i-a îndemnat pe palestinieni să nu reacţioneze negativ faţă de construirea de noi colonii

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aflat într-o vizită în Columbia, el a declarat că acest anunţ era "într-o anumită măsură aşteptat". În opinia sa, anunţul nu ar trebui să devină un "obstacol" în procesul de pace abia relansat.

"Odată ce veţi fi soluţionat problemele în domeniul securităţii şi frontierelor, veţi fi rezolvat şi problema coloniilor", a apreciat şeful diplomaţiei americane în conferinţa comună cu ministrul columbian de Externe Maria Angela Holguin.

"Cer tuturor părţilor să nu reacţioneze negativ şi nici să nu incite în mod negativ (...), ci să înţeleagă importanţa momentului (...) şi să meargă înainte, calm, prudent, hotărât, pentru a negocia probleme majore", a adăugat el.

Kerry a amintit că Statele Unite "consideră toate coloniile ca ilegitime".

El a anunţat că a discutat luni cu premierul Benjamin Netanyahu şi că i-a prezentat din nou această poziţie "în mod foarte clar".

Negocierile israeliano-palestiniene, care au fost reluate la sfârşitul lui iulie la Washington după trei luni de blocaj şi peste şase decenii de conflict, urmează să continue miercuri la Ierusalim, iar ulterior la Ierihon, în Cisiordania.

Guvernul israelian a anunţat duminică o cerere de oferte în vederea construirii a aproximativ 1.200 de locuinţe noi în colonii.

Acest anunţ a fost condamnat de către palestinieni şi considerat ca puţin oportun de către comunitatea internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici