Securitatea zborurilor către SUA, consolidată de Franţa. Guvernul american se teme de noi ameninţări teroriste

Franţa a anunţat vineri că va consolida, la solicitarea autortăţilor americane, măsurile de securitate aeroportuară pentru zborurile cu destinaţia Statele Unite, în perioada estivală, ceea ce ar putea genera întârzieri.

424 afișări
Imaginea articolului Securitatea zborurilor către SUA, consolidată de Franţa. Guvernul american se teme de noi ameninţări teroriste

Securitatea zborurilor către SUA, consolidată de Franţa. Guvernul american se teme de noi ameninţări teroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest măsuri complementare vor fi implementate cu scopul de a crea cât mai puţin posibil disconfort pasagerilor. Cu toate acestea, sunt posibile întârzieri", a anunţat Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) într-un comunicat.

"Din motive de confidenţialitate, nu putem să dezvăluim aceste măsuri complementare", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Direcţiei.

DGAC recomandă pasagerilor către Statele Unite "să ia măsurile necesare pentru a sosi la aeroport cu sufcient timp înainte, cu scopul de a evita neplăceri şi dificultăţi la îmbarcare".

În total 43 de zboruri sunt operate zilnic cu destinaţia Statele Unite de pe şapte aeroporturi franceze (Paris-Roissy, Paris-Orly, Nisa, Marsilia, Tahiti, Martinica şi Guadelupe), a precizat DGAC.

Aéroports de Paris (ADP), gestionarul platformelor pariziene, precizează că 47 de zboruri pleacă zilnic de pe aeroportul Paris-Roissy către Statele Unite în vara lui 2014.

Temându-se de "noi ameninţări teroriste", Guvernul american a îndemnat miercuri la vigilenţă pe aeroporturile europene şi din Orientul Mijlociu care deservesc Statele Unite.

Washingtonul nu a specificat care este natura exactă, locul sau iminenţa noului pericol, în avertismentul său. Însă acesta a fost lansat în contextul intensificării tensiunilor în Orientul Mijlociu, în special în Siria şi Irak, o ţară ameninţată de ofensiva jihadiştilor sunniţi din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

Marea Britanie a fost prima ţară care a anunţat, joi, consolidarea dispozitivului de securitate pe aeroporturi. Ea a fost urmată de către Belgia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici