Sediile mai multor ministere de la Atena, blocate de protestatari

Manifestanţi greci au blocat, joi, sediile mai multor ministere, opunându-se înăspririi planului de austeritate, înaintea discuţiilor care vor avea loc la Atena cu reprezentanţii UE şi FMI.

236 afișări
Imaginea articolului Sediile mai multor ministere de la Atena, blocate de protestatari

Sediile mai multor ministere de la Atena, blocate de protestatari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Organizaţiile sindicale ocupă majoritatea ministerelor şi serviciilor", a comunicat Confederaţia Sindicatelor Funcţionarilor Publici (Adedy), precizând că sunt vizate zeci de imobile.

"Protestele au loc înainte de reuniunea cu reprezentanţii FMI şi UE, în contextul noilor măsuri barbare", adaugă confederaţia.

Potrivit presei elene, aproape toate ministerele sunt ocupate de manifestanţi, în special cel de Finanţe, cel al Dezvoltării, al Justiţiei, Muncii, Sănătăţii, Internelor şi Agriculturii.

Acţiunea de ocupare a ministerelor a început la ora 5.30 (5.30, ora României) şi urmează să continue până vineri.

Bugetarii greci protestează faţă de noile măsuri fiscale şi faţă de diminuarea personalului.

Sub presiunea UE, BCE şi FMI, Guvernul socialist a anunţat săptămâna trecută măsuri suplimentare pentru 2011 şi 2012, inclusiv trimiterea a şomaj tehnic a 30.000 de bugetari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici