Şeful delegaţiei UE încearcă să ofere garanţii Israelului după acordul nuclear cu Iranul

Şeful delegaţiei UE în Israel, Lars Faaborg-Andersen, a încercat să le ofere garanţii israelienilor după acordul de la Geneva pe tema programului nuclear iranian.

115 afișări
Imaginea articolului Şeful delegaţiei UE încearcă să ofere garanţii Israelului după acordul nuclear cu Iranul

Şeful delegaţiei UE încearcă să ofere garanţii Israelului după acordul nuclear cu Iranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Israelul, care acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare, a denunţat o "eroare istorică".

"Ţinem foarte mult la securitatea Israelului", a declarat Faaborg-Andersen în cursul unei reuniuni desfăşurate la Ierusalim.

Referindu-se la recentele declaraţii ale liderului suprem iranian, ayatolahul Ali Khamenei, conform căruia Israel este "sortit dispariţiei", Faaborg-Andersen a condamnat aceste "afirmaţii incendiare".

Însă diplomatul european a salutat acordul de la Geneva, apreciind că frânează serios programul nuclear iranian pentru prima dată în zece ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici