Şeful Statului Major britanic exclude ca Muammar Kadhafi să fie vizat direct de raidurile aeriene

Şeful Statului Major al Armatei britanice, generalul David Richards, a exclus luni ca forţele coaliţiei să îl vizeze direct pe colonelul Muammar Kadhafi în Libia, contrar sugestiilor făcute de doi miniştri, inclusiv cel al Apărării.

11 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major britanic exclude ca Muammar Kadhafi să fie vizat direct de raidurile aeriene

Şeful Statului Major britanic exclude ca Muammar Kadhafi să fie vizat direct de raidurile aeriene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intervievat pe această temă de BBC, şeful Statului Major a răspuns: "Absolut nu. Nu este autorizat de rezoluţia ONU şi nu vreau să mai discut despre asta".

Anterior, în cursul zilei, Ministrul britanic de Externe, William Hague, a sugerat că Muammar Kadhafi ar putea fi vizat de raidurile aeriene internaţionale din Libia, refuzând totuşi să "speculeze" în legătură cu obiectivele alese de coaliţie.

"Nu vreau să speculez în legătură cu ţintele, care depind de circumstanţele de moment", a explicat ministrul, după o întrebare privind posibilitatea unui atac care să îl vizeze direct pe liderul libian.

"Totul depinde de modul în care oamenii se comportă. Ţintele sunt permanent în concordanţă cu rezoluţia ONU, accentul fiind pus pe protejarea civililor", a precizat Hague.

Ministrul britanic al Apărării, Liam Fox, evocase de duminică "posibilitatea" ca Muammar Kadhafi să fie vizat direct de raidurile aeriene.

Generalul David Richards şi-a exprimat de asemenea "optimismul prudent" cu privire la derularea operaţiunilor militare în Libia.

El a salutat faptul că aparate ale Forţelor aeriene britanice au abandonat o operaţiune în cursul nopţii de duminică spre luni, după ce şi-au dat seama de prezenţa civililor în perimetrul vizat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici