Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Rusia, forţele guvernamentale siriene şi opoziţia, pregătite să coopereze în lupta împotriva Stat Islamic

Forţele aeriene ruse, armata siriană şi opoziţia sunt pregătite să coopereze în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI), a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de agenţia de ştiri Tass.

1593 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Rusia, forţele guvernamentale siriene şi opoziţia, pregătite să coopereze în lupta împotriva Stat Islamic

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Rusia, forţele guvernamentale siriene şi opoziţia, pregătite să coopereze în lupta împotriva Stat Islamic

"Pe lângă contactele directe între Guvernul sirian şi reprezentanţii opoziţiei armate, delegaţia noastră, care a inclus reprezentanţii Ministerului de Externe şi ai Ministerului Apărării, au avut câteva reuniuni cu reprezentanţii opoziţiei armate, discutând cu aceştia despre posibilitatea unor acţiuni de luptă comune împotriva terorismului în Siria, şi în primul rând SI", a declarat Lavrov.

Ministrul a vorbit despre rezultatul discuţiilor de la Astana, care s-au încheiat marţi, iar în urma lor a fost elaborat un document care stipulează stabilirea unui mecanism de monitorizare a armistiţiului din această ţară.

Discuţiile de Astana vor facilita negocierile intra-siriene care au drept scop să genereze o rezolvare pe cale politică a crizei, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, a explicat Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici