Serghei Lavrov: Presa occidentală deformează realitatea despre Jocurile Olimpice de la Soci, despre crizele din Siria, Ucraina

Instituţiile mass-media occidentale deformează realitatea despre desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Soci, despre conflictul din Siria şi despre criza din Ucraina, scopul fiind urmărirea unor interese politice, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

173 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Presa occidentală deformează realitatea despre Jocurile Olimpice de la Soci, despre crizele din Siria, Ucraina

Serghei Lavrov (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În privinţa crimelor comise de diverse regimuri, în privinţa Jocurilor Olimpice, există numeroase exemple care demonstrează existenţa tentativelor absolut conştiente de a forma opinia publică într-un anumit sens; în acest scop, instituţiile de presă nu ezită să recurgă la manipulare şi la minciuni deliberate. Acest lucru se petrece inclusiv în privinţa Jocurilor Olimpice de la Soci", a spus Lavrov, citat de AFP.

Televiziunea publică rusă a acuzat în ultimele zile presa străină, în special cea occidentală, că insistă pe imperfecţiunile de la Jocurile Olimpice de la Soci.

"Dar este adevărat că, ţinând cont de numărul mare de străini, de sportivi şi de susţinători prezenţi, acum a devenit imposibil să fie propagate minciuni", a adăugat Lavrov.

Referindu-se la un material al postului CNN nefavorabil Rusiei, Lavrov a continuat: "Este vorba de utilizarea poziţiei dominante în cadrul mass-media pentru difuzarea de minciuni şi adaptarea abordării în scopul atingerii propriilor interese politice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici