Serghei Şoigu: Rusia nu are nevoie să folosescă arme nucleare pentru a atinge obiectivele stabilite în Ucraina

Rusia "nu are nicio nevoie" de a folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat marţi ministrul apărării, calificând drept "minciuni absolute" speculaţiile din presă potrivit cărora Moscova ar putea folosi arme nucleare sau chimice în conflict, relatează Reuters.

5967 afișări
Imaginea articolului Serghei Şoigu: Rusia nu are nevoie să folosescă arme nucleare pentru a atinge obiectivele stabilite în Ucraina

Serghei Şoigu: Rusia nu are nevoie să folosescă arme nucleare pentru a atinge obiectivele stabilite în Ucraina

"Din punct de vedere militar, nu este nevoie să folosim arme nucleare în Ucraina pentru a atinge obiectivele stabilite. Scopul principal al armelor nucleare ruseşti este de a descuraja un atac nuclear", a declarat Serghei Şoigu în timpul unui discurs la o conferinţă internaţională de securitate de la Moscova.

Shoigu a mai afirmat că operaţiunile militare ucrainene sunt planificate de Statele Unite şi Marea Britanie şi că NATO şi-a mărit "de mai multe ori" desfăşurarea de trupe în Europa Centrală şi de Est.

Referindu-se la Noul Tratat START pentru controlul armelor nucleare ale SUA şi Rusiei, Shoigu a declarat situaţia din jurul acestuia este "dificilă".

"O situaţie dificilă se dezvoltă şi în ceea ce priveşte Tratatul privind limitarea armelor strategice ofensive. Acordul rămâne în vigoare până în 2026", a adăugat Shoigu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici