Sistemul de apărare rus va fi capabil să intercepteze rachete hipersonice

Sistemul de apărare aerospaţială rus, care va fi finalizat în decembrie, va fi capabil să intercepteze toate tipurile de rachete, inclusiv hipersonice, a declarat marţi ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov.

397 afișări
Imaginea articolului Sistemul de apărare rus va fi capabil să intercepteze rachete hipersonice

Racheta hipersonică Falcon HTV-2

"Integrarea sistemelor va permite interceptarea tuturor ţintelor, chiar şi a celor care se deplasează cu viteze hipersonice, atât în aer, cât şi în spaţiu", a precizat ministrul, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

El a amintit că înfiinţarea trupelor de apărare aerospaţială urmează să fie finalizată înainte de 1 decembrie.

"Ele vor reuni eforturile şi capacităţile sistemelor de apărare antiaeriană, de alertă privind atacuri cu rachete şi de control al spaţiului", a adăugat Serdiukov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici