Situaţia imigranţilor din SUA. Două baze militare, puse la dispoziţie de Pentagon, după afirmaţia lui Trump privind deportarea fără proces

Cele două baze militare puse la dispoziţie de către Pentagon vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranţilor care au trecut graniţa în mod ilegal, a declarat Jim Mattis, secretarul Apărării din Statele Unite, citat de BBC.

945 afișări
Imaginea articolului Situaţia imigranţilor din SUA. Două baze militare, puse la dispoziţie de Pentagon, după afirmaţia lui Trump privind deportarea fără proces

Situaţia imigranţilor din SUA. Două baze militare, puse la dispoziţie de Pentagon (Sursa: CNN/Twitter)

Jim Mattis nu a menţionat care sunt bazele militare care vor fi folosite pentru cazarea temporară a migranţilor, sau dacă acestea vor găzdui doar copiii migranţilor.

Decizia vine la o săptămână de la anunţul făcut de Pentagon că va pune la dispoziţia migranţilor 20.000 de locuri de cazare în baze militare.

Şeful Pentagonului a declarat într-un interviu că adăpostirea migranţilor în baze militare este un lucru bun, care a mai fost făcut în trecut pentru refugiaţi sau americani în căutare de adăpost.

Acesta a adăugat că Pentagonul încă stabileşte detaliile, cum ar fi care ar trebui să fie capacitatea celor două baze militare şi ce alte anexe şi utilităţi ar trebui să construiască.

Oficialii Departamentului ONU pentru Sănătate au vizitat săptămâna trecută trei baze militare din Texas pentru a examina condiţiile şi a stabili dacă acestea ar putea fi folosite pentru a adăposti copiii migranţilor.

Între timp, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, susţine că cel mai bun mod de gestionare a problemei este ca imigranţii să fie deportaţi fără un proces judiciar.

„Imigranţii trebuie pur şi simplu opriţi la graniţă şi informaţi că nu pot intra în mod ilegal în Statele Unite”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici