SONDAJ: Distanţa dintre tabăra "da" şi tabăra "nu" în referendumul din Grecia s-a micşorat

Tabăra "nu" ar obţine o victorie în referendumul de duminică din Grecia asupra unei propuneri a creditorilor - cu 54% de voturi, în timp ce tabăra "da" ar obţine doar 33% din voturi, relevă un sondaj publicat miercuri care subliniază că distanţa s-a redus după închiderea băncilor.

1858 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Distanţa dintre tabăra "da" şi tabăra "nu" în referendumul din Grecia s-a micşorat

SONDAJ: Distanţa dintre tabăra "da" şi tabăra "nu" în referendumul din Grecia s-a micşorat (Imagine: HEPTA)

Ancheta a fost realizată de către institutul ProRata pentru cotidianul Efimerida Ton Synatkton pe o perioadă de mai multe zile, înainte şi după anunţarea măsurilor de plasare sub control a capitalurilor, care au obligat băncile să închidă şi care au plafonat retragerile zilnice din bancomate. Ea oferă, astfel, o idee despre impactul pe care aceste măsuri, care au intrat în vigoare luni, le au asupra alegătorilor.

Tabăra "nu", care susţine Guvernul lui Alexis Tsipras, era creditată cu 57% din intenţiile de vot în rândul persoanelor intervievate înaintea măsurilor de plasare su control a capitalurilor. Aceasta a scăzut la 46% în eşantionul intervievat ulterior, precizează institutul.

Concomitent, tabăra "da" a crescut de la 30% la 37%.

De asemenea, înainte de anunţarea măsurilor nu se pronunţau 13% dintre persoanele intervievate. Ulterior, ponderea acestora a crescut la 17%.

Grecii sunt chemaţi duminică să răspundă întrebării "Ar trebui să fie acceptată propunerea avansată de către Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional la şedinţa Eurogrupului din 25 iunie 2015, alcătuită din două părţi care formează propunerea lor per ansamblu?".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici