SONDAJ: Obama, în continuare pe primul loc în intenţiile de vot din statele-cheie. Cu cât îl devansează pe Mitt Romney

Preşedintele Barack Obama îl devansează uşor pe rivalul său republican Mitt Romney în statele-cheie care ar putea determina rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie, potrivit unui nou sondaj de opinie publicat duminică.

714 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Obama, în continuare pe primul loc în intenţiile de vot din statele-cheie. Cu cât îl devansează pe Mitt Romney

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta USA Today/Gallup îl plasează pe Obama în frunte, cu 47% din intenţiile de vot, în timp ce Romney este creditat cu 45% de către alegătorii din aceste state.

Statele incluse în acest sondaj sunt Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Nevada, New Hampshire, New Mexico, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia şi Wisconsin.

Statele-pivot nu sunt, în general, aliniate ferm sau în mod previzibil cu democraţii sau republicanii, iar prin aceasta ele pot, în numeroase cazuri, să determine rezultatul naţional al alegerilor.

În restul ţării, Barack Obama este creditat cu 48% din intenţiile de vot, în timp ce adversarul său republican este creditat cu 44% din voturi, potrivit anchetei.

Sondajul, în cadrul căruia au fost intervievaţi 2.404 alegători înscrişi pe liste, a fost realizat în perioada 22-29 iunie şi are o marjă de eroare a eşantionării sale de plus sau minus patru puncte procentuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici