SONDAJ: Cu ce procent îl devansează Barack Obama pe Mitt Romney în intenţia de vot a americanilor

Un sondaj realizat de Bloomberg şi publicat miercuri îi conferă un avantaj de 13 puncte lui Barack Obama în faţa lui Mitt Romney în perspectiva alegerilor prezidenţiale din SUA din noiembrie, rezultatul fiind în contrast cu ultimele sondaje ce anticipează un scrutin strâns.

641 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Cu ce procent îl devansează Barack Obama pe Mitt Romney în intenţia de vot a americanilor

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre cei 1.002 alegători potenţiali chestionaţi în perioada 15-18 iunie, 53 la sută se declară înclinaţi să voteze cu actualul preşedinte, faţă de 40 la sută care îl preferă pe fostul guvernator de Massachusetts (nord-est).

În materie de economie, americanii intervievaţi în acest sondaj, a cărui marjă de eroare este de 3,1 puncte, afirmă în procent de 49 la sută că îl preferă pe Obama faţă de 33 la sută care aleg calea susţinută de Romney.

Echipele de campanie ale celor doi candidaţi se confruntă periodic de mai multe săptămâni pe teme economice, într-o ţară marcată de o rată a şomajului încă ridicată. Susţinătorii lui Obama îl descriu pe Romney ca pe un miliardar rupt de realităţile ţării, în timp ce cei ai candidatului republican critică bilanţul preşedintelui american.

Sondajul publicat miercuri dezvăluie, de asemenea, că fostul guvernator de Massachusetts are în continuare de lucru pentru a repara pagubele provocate de aspra bătălie a primarelor republicane: doar 39 la sută dintre persoane intervievate au o opinie favorabilă despre el, faţă de 48 la sută care au o imagine nefavorabilă.

În plus, 55 la sută cred că el este mai deconectat de la realitatea vieţii zilnice decât adversarul său, faţă de 36 la sută care cred că situaţia este inversă.

În pofida acestor veşti bune pentru Barack Obama, acest sondaj dezvăluie, de asemenea, îngrijorările persistente ale persoanelor intervievate în privinţa economiei ţării: 62 la sută apreciază că ţara merge în direcţia greşită, iar 45 la sută cred că viaţa copiilor lor va fi mai proastă decât a lor.

Potrivit unei medii a sondajelor realizate de site-ul specializat RealClearPolitics, Barack Obama are un avans de 2,2 puncte procentuale în faţa adversarului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici