Soţia lui „El Chapo” a pledat vinovată la acuzaţia de trafic de droguri

  • Soţia lui „El Chapo” a declarat că este „vinovată” de cele trei acuzaţii împotriva ei: implicarea în trafic de droguri, spălare de bani şi instrumente monetare.
  • Procurorii spun că Emma Coronel l-a ajutat ​​pe „El Chapo” să scape dintr-o închisoare mexicană în 2015.
  • Emma Coronel a fost arestată în februarie pe aeroportul din Washington.
1181 afișări
Imaginea articolului Soţia lui „El Chapo” a pledat vinovată la acuzaţia de trafic de droguri

Foto: Profimedia

Soţia traficantului de droguri mexican „El Chapo”, Emma Coronel, arestată în februarie pe aeroportul din Washington, a pledat vinovată joi (10 iunie) la acuzaţia de participarea la trafic de droguri, ca parte a unui acord cu procurorii federali americani, notează Le Figaro.
 
În timpul unei audieri în faţa judecătorului federal din Washington, Rudolph Contreras, fosta regină a frumuseţii în vârstă de 31 de ani, a declarat că este „vinovată” de cele trei acuzaţii împotriva ei: implicarea în trafic de droguri, spălare de bani şi instrumente monetare.
 
Procurorii spun că femeia cu dublă naţionalitate, americană şi mexicană, l-a ajutat ​​pe „El Chapo” să scape dintr-o închisoare mexicană în 2015, după  ce traficantul de droguri a mers printr-un tunel de un kilometru şi jumătate 
 
Sentinţa în cazul Emmei Coronel, care a are o pereche de gemene alături de „El Chapo,” se va pronunţa pe 15 septembrie. Pentru că a pledat „vinovată” ea ar putea primi o pedeapsă  mai mică. Înainte, ea risca de la 10 ani până la închisoare pe viaţă.
 
Emma Coronel este încarcerată la Supermax din Colorado, socotită ca mai sigură închisoare federală din SUA.
 
Joaquin Guzman cunoscut ca „El Chapo”, în vârstă de 64 de ani, a fost condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă, după un proces desfăşurat la New York. El îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate din Colorado. Extrădarea sa din Mexic în Statele Unite în 2017 a durat ani de zile, fiind considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici