Un raid american a distrus din eroare un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan. Cel puţin nouă persoane au murit

Statele Unite au confirmat că au efectuat un raid aerian în cursul nopţii, la ora 2.15. "Bombardamentul a vizat persoane care ameninţau forţele coaliţiei. Este posibil ca raidul să fi provocat daune colaterale la o unitate medicală", a declarat colonelul Brian Tribus, un purtător de cuvânt militar american, precizând că a fost declanşată o investigaţie în acest caz.

42415 afișări
Imaginea articolului Un raid american a distrus din eroare un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan. Cel puţin nouă persoane au murit

Un raid american a distrus din eroare un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan. Cel puţin nouă persoane au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Centrul medical al organizaţiei Medici Fără Frontiere din Kunduz a fost bombardat de mai multe ori şi este distrus", a comunicat asociaţia umanitară, citată de ziarul Le Monde.

Bombardamentul s-a soldat cu cel puţin nouă morţi, iar 30 de angajaţi ai organizaţiei sunt în continuare dispăruţi.

În momentul raidurilor aeriene, în spitalul din Kunduz erau 105 pacienţi şi 80 de angajaţi, afgani şi străini.

Organizaţia umanitară a comunicat că bombardamentul a distrus un spital din oraşul Kunduz, unde armata afgană este implicată în confruntări cu insurgenţii talibani. "Suntem şocaţi de acest atac, de uciderea angajaţilor şi pacienţilor la Kunduz", a declarat Bart Janseens, directorul spitalului gestionat de Medici fără Frontiere.

Pe 10 iulie, zece militari afgani au fost "victime colaterale" ale unui raid aerian american efectuat în provincia Logar, în estul Afganistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici