Spitalele din Grecia riscă o penurie de materiale medicale consumabile

Spitalele greceşti riscă să se confrunte în curând cu o penurie de materiale medicale consumabile, în contextul în care băncile sunt închise şi sunt în vigoare măsuri de control al capitalurilor, rezervele de la furnizori scad, iar aceştia nu pot apela la importuri, relatează Ekathimerini online.

307 afișări
Imaginea articolului Spitalele din Grecia riscă o penurie de materiale medicale consumabile

Spitalele din Grecia riscă o penurie de materiale medicale consumabile (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

O problemă importantă este generată de refuzul furnizrilor de produse farmaceutice de a oferi bunuri pe credit, inclusiv unor spitale mari din Atena.

Astfel, numeroase spitale caută noi furnizori.

"Stocurile pe care le avem în prezent le dăm spitalelor", a declarat marţi seara pentru ziarul Kathimerini Pavlos Arnaoutis, liderul sindicatului furnizorilor de produse farmaceutice.

"Problema este ce se întâmplă când se termină aceste stocuri", subliniază el.

Noua criză înrăutăţeşte şi mai mult o situaţie deja dificilă, a avertizat liderul sindical.

"De obicei aveam stocuri pentru două-trei luni. Acum nu ştim dacă ceea ce avem ne va ajunge o lună", a declarat Arnaoutis.

Potrivit liderului sindical, decretul care a impus controlul asupra capitalurilor prevede că o comisie de la Consiliul pentru Audit de Stat poate să aprobe tranzacţii de import, dar este neclar dacă prevederea se aplică bunurilor consumabile ca bandaje, mănuşi şi seringi, de care spitalele au nevoie zilnic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici