Statele Unite ar putea trimite tancuri în Ungaria, pentru exerciţii NATO - presă

Armata Statelor Unite ar putea trimite vehicule de luptă Bradley şi tancuri M1 în Ungaria, anul viitor, pentru manevre militare organizate de NATO în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza conflictul din Ucraina, relatează cotidianul Napi Gazdasag, citat de Reuters.

333 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ar putea trimite tancuri în Ungaria, pentru exerciţii NATO - presă

Statele Unite ar putea trimite tancuri în Ungaria, pentru exerciţii NATO (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Ministerul ungar al Apărării şi ambasada americană de la Budapesta au refuzat să comenteze informaţiile.

Oficiali americani au anunţat în iunie că Statele Unite intenţionează să staţioneze echipamente militare grele în ţări est-europene pentru a oferi garanţii statelor NATO în contextul acţiunilor Rusiei.

Potrivit ziarului Napi Gazdasag, posibilitatea trimiterii de tancuri în Ungaria a început să se contureze din februarie, după vizita la Budapesta efectuată de generalul Ben Hodges, comandantul forţelor americane din Europa.

În contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, NATO a decis suplimentarea efectivelor militare în statele est-europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici